Kitap Tanıtımı || Dikkatimi Çeken Yeni Kitaplar

Merhabalar herkese :)) Başlıktan da anladığınız üzere bu yazımda şu son zamanlar da yeni çıkan kitaplar arasında ilgimi mıknatıs gibi çekenlerin listesini gösterip, aynı zamanda da tanıtacağım :)
NOT: Sizin buna da bak dedikleriniz varsa veya bu listede okuduklarınız varsa, hakkındaki görüşlerinizi yorumlara yazmayı ihmal etmeyin please :))

1- İskoç Savaşçı - Monica McCarty

Eveeetttttt müjdemi isterim, historical severler :)) Bilindiği üzere harika historical kitaplar çıkaran Koridor Yayıncılık, bu türün haklarını Nemesis Kitap a satmıştı. Ama Nemesis te uzun süre zarfında hiç basmadı ama artık basıma başladı :D bu kitap ta bu ayın 25 inde raflardaki yerini alacak, şu an ön sipariş seçeneğimiz var. Görünce o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Bir de en sevdiğim historical yazarının yeni bir serisi bu çok sevinçliyim. Umarım Highland Serisine de devam ederler. Eğer baştan basmaya karar verirlerse elimdeki seri bozulmuş olacak :(( Neyse bunu çıkınca konuşuruz. Kitap Campbell Serisinin ilk kitabı ve konusunu merak edenler için:


İskoçya’nın en güçlü klanının en meşhur savaşçısı Jamie Campbell, İskoç topraklarındaki diğer klanların kanunsuzlarına ve zorbalarına karşı koymak için gereken her şeyi yapmaya hazırdır. Adaleti sağlamak, hayatta kendine biçtiği roldür ve bazen bunu yapmanın yolu, başka klanlarla güç birliğine gitmenin önünü açacak evliliklerden geçer. 

Jamie Campbell’in de görev niteliğinde bir evlilik gerçekleştirmesi, küçük gruplar halinde İskoç topraklarına dağılmış klanların korunması ve İskoç topraklarında adaletin sağlanması için şart olmuştur. 
Öte yandan Campbell soyadına kendini bildi bileli düşman olan Caitrina Lamont, söz konusu güç birliği için Jamie Campbell tarafından eş olarak seçilmiştir. Tabii Jamie’nin her şeyden önce Caitrina’yı bu evliliğe ikna etmesi gerekir. Onu ikna etmeye çalışırken görev aşkıyla Caitrina’ya karşı duymaya başladığı tutku arasında kalan Jamie için zor günler başlamıştır.

Bence tam bir McCarty konusu bu hiç yabancılık çekmeden okunabilinecek bir kitaba benziyor. Hele Jamie Campbell adı, sanırsın ki mahallemizin çocuğu :D Ama şunu da belirteyim, kapak görseli bence başarılı ama yazı fonu, rengi tam anlamıyla FELAKET!! Sanırsın wattpad e kapak hazırlıyorlar yaa!!(wattpad i aşağıladığımdan değil tabii ki)




2 - Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Yalan yok, bu kitap önce ismiyle, sonra da kapağıyla ilgimi çekti diyebilirim. İlgi çekme anlamında yayınevi (Hep Kitap) her ne kadar iyi iş çıkarmış olsa da, fiyat konusunda da bir o kadar gözümden düşürdüler kendilerini. Tam 39 TL!! Ya insaf be kardeşim, kitabın evrenselliğine aykırı bir kere böyle fiyatlar, ben öğrenciyim, sadece bir kitaba istesem de istemesem de bu kadar para veremem! Artık düşer umarım fiyatlar diyeceğim ama hiç inancım yok bu konuda.
Neyse kitabın konusuna dönelim:

Denizlerin derinliğinden ormanların kuytusuna, savaş meydanlarından şaşaalı saraylara, hastanelerden gökyüzünün sonsuz maviliğine, dünyanın ve zamanın her köşesinden kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere isyan etme gücü bulan kadınların hikâyeleri bunlar. Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan prenseslerin hikâyeleri...
Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler; yüz asi kadının, Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins, Barbara Dziadosz gibi dünyanın dört bir yanından altmış asi kadın tarafından çizilen olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatları... Bildiğimiz dünyanın bilmediğimiz gerçekleri... Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo, olağanüstü yüz kadının maceralarından derledikleri masalsı gerçeklerle, okuyucuları keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bence çok mantıklı bir iş çıkarılmış. Uygun bir fiyatta bulabilirsem, alıp okuyacağım.





3 - Asil Piçler - Andrew Shvarts

En sevdiğim canım yayınevim GO! 'nun yakında çıkacak olan kitabı Asil Piçler, bir kere adıyla bile çok cool bir iş çıkarmış. Konusuna aşağıdan okuyunca göreceksiniz, konusu da aynı coollukta. Ben hikayeyi ve kapak tasarımını sevdim açıkçası. Ayrıca bu kitabın çevirmenliğini, Vampirellanın Güncesi blogunun sahibesi olan Derya İmer Aydınlık yapmış yani eminim çeviride problem yoktur. Bakalım çıkınca okurun tepkisi nasıl olacak.

Kent Hanesi’nden Tilla, Hampstedt Hanesi’nden Miles, Zitochi Klanı’ndan Zell ve seyis yamağı Jax… Hepsi de kendi aileleri tarafından dışlanmış, hor görülmüş birer piç. Ne bir unvanları var ne gelecekleri ne de umutları. Ta ki büyük bir savaş başlatacak bir kumpasa şahit olana dek. Tilla, Miles, Zell ve Jax, krala başkaldıran ailelerinin elinden kurtardıkları Volaris Prensesi ile birlikte, hem kendi hayatları hem de bütün bir ülkenin geleceği için zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Savaşı önlemek için ülkeyi bir uçtan diğerine katedip krallığı uyarmaları gerekmektedir ama eli kanlı Zitochi askerleri peşlerindeyken bu hiç de kolay değildir. Üstelik kendi aileleri tarafından başlarına bir de ödül konmuştur. Aileleri iktidar mücadelesi için bütün bir ülkeyi savaşın eşiğine getirirken hayatları boyunca bir kenara itilip görmezden gelinmiş bu Asil Piçler artık barış için tek umuttur.








4- Mürekkep ve Kemik - Rachel Caine

Son kitabımız olan Mürekkep ve Kemik, Morganville Vampirleri Serisinin yazarı olan Rachel Caine nin bir başka serisi olan the Great Library (Büyük Kütüphane) Serisinin ilk kitabı. Bence Artemis konusu zaten güzel olan bu kitaba oldukça güzel bir kapak hazırlamış. Orjinalinden bile daha güzel olmuş hatta. (orjinal kapağı görmek için buraya TIK TIK) Gelelim kitabın konusuna:

Kütüphanecinin ilk görevi, kitapları korumak ve savunmaktır. Bu, bazen kitaplar uğruna ölmeyi, bazen de başkalarının ölmesine neden olmayı gerektirir. Rachel Caine, nefesinizi kesecek yeni serisinde Büyük İskenderiye Kütüphanesi’nin zamana yenilmediği bir atmosferde tarihi yeniden yazıyor. Acımasız ve gücü sınırsız Büyük Kütüphane artık bütün şehirlerin yönetimini elinde tutuyor ve insanlarla paylaşılacak bilgi akışını yönetiyor. Simya sayesinde tarihin önemli eserleri anında insanlara ulaşabilirken kitaplara kişisel olarak sahip olmak kesinlikle yasak. Jess Brightwell, Kütüphane’nin önemine inansa da bilgisinin büyük kısmı, karaborsanın içindeki ailesinin ele geçirdiği yasa dışı kitaplardan geliyor. Ve babasının onu ajan olarak soktuğu Kütüphane’de aldığı eğitimin sonunda Jess’in sadakati sorgulanıyor. Arkadaşı dünyayı değiştirecek bir cihaz yaratıp farkında olmadan suçların en büyüğünü işleyince Jess, Büyük Kütüphane’yi yönetenlerin bilgiye insan hayatından daha çok önem verdiğini anlayacak. Ve çok geçmeden hem isyankârlar hem de kitaplar yanacak…


Bence bu seri bizde de çok tutacaktır. Ama bu kitap da önümüzdeki günlerde satışa sunulacak.

Benim listem bu kadardı, başta da belirttiğim gibi listemde bulunması gerektiğini düşündüğünüz kitaplar varsa hemen yorumlara...






Bugün de hayatınızda bol bol hayaller ve kitaplar olması dileğiyle...


!!!Bu yazıyı "Bir Hayalperestin Kütüphanesi" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, iznim olmadan alınmış, ÇALINMIŞTIR!!!



Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Heeeyyy deep *-* Sonunda yaz tatili vasıtasıyla geri dönebileceğim :))

      Sil
  2. 2 gün önce internet üzerinden satın aldığım "Bebek Ruhlum" adlı kitabı çok beğendim. Daha önce yüzlerce aşk romanı okuduğum halde bu kitap çok farklı ve beni çok etkiledi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

- Arkadaşlar yorumsuz bırakmayın lütfen; ama kaba ve rahatsız edici kelimeler ve konularda da yorum yazmayın !
-Yorumlarınıza en kısa zamanda hep cevap vermeye çalışacağım :)

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *