Kitap Yorumu || Pantolonlar Fora! (Yaratıklar Aramızda # 1) - Alan Snow


Puanım: 8/10
Küçük bir çocuk olan ana karakerimiz Arthur, kendisiyle birlikte yeraltında yaşayan dedesine yiyecek bulmak için bir gece yeryüzüne, insanların yaşadığı yere çıktığında beklenmedik bir şey farkeder. Birileri yıllardır yasak olmasına rağmen peynir avı yapıyordu! Bunun üzerine peşlerine düşmeye karar verir ama hesaba katmadığı birçok olay meydana gelir.
Kitapta yaratılan dünya çok çok keyifliydi, yazarın anlattığı her şeyi çizimleriyle desteklemesine bayıldım. Anlatım olarak da aynı şekilde okuması çok rahattı, hem çocukların hem yetişkinlerin okuyabileceği bir dil hakimdi. Ben çocuk kitaplarında en çok eğlenceli olayların ve şakaların gölgelediği eleştirileri, mesajları bulmaktan hoşlanırım ve bu kitapta harika göndermeler vardı. Karakterler asla öylesine yazılmış değildi, aksine her birinin temsil ettiği bir şeyler vardı. Bunu Dahl eserlerinde de sıkça görebilirsiniz hatta.
Yazar çok çeşitte karakter meydana getirmiş farklı farklı ırklarda (ormanda yaşayan peynirler, mor tatlısu ineği gibi). Birçoğu da inanılmaz eğlenceli ama sanırım en sevdiğim Kutu Cüceleri oldu.
Hikaye başta bir miktar ağır ilerlese de (ortamı anlatmak için), ortamdaki büyük gizem yüzünden merakla okudum sürekli. Hele sonunda 'Ne! Burada bitmesin ama :(' şeklinde ufak bir isyan etmiş de olabilirim 😅
Yer yer çokça güldüren, özellikle sonlara doğru sayfaları heyecanla değiştirmenize sebep olan, güzel bir hikâyenin ilk kitabıydı Pantolonlar Fora!. Devamını okumak ve tahmin ettiğim şeylerin gerçek olup olmadığına bakmayı çok isterim ^^

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *