Dizi Yorumu || Healer



Tanınan bir muhabir olan Moon Ho, kendisini de ilgilendiren, geçmişteki çok büyük bir olayın varlığını öğrenince bunu araştırmaya başlar ve aradığı büyük cevap için online bir platformda kariyerinin başında ve meraklı bir muhabir olan Young Shin'i araştırması amacıyla alanında en iyi olan, kimliği belirsiz Healer isimli kiralık ajanla çalışmaya başlar. Olay derine indikçe bu üç kişinin arasında çok daha farklı bağlar ortaya çıkmaya başlar. (Yani şu diziyi iki cümleyle özetleyebildim ya bana ödül verilmeli bence 😄)

 Puanım: 9/10

20 bölümlük bu 2015 dizisine ilk başlama sebebim, yıllardır uzaktan sevdiğim Ji Chang Wook'u artık izleme isteğimdi, K2 ile Healer arasında kalıp sonunda Healer'ı seçmiş bulundum. Ve sıfır pişmanlık diyebilirim, Chang Wook sadece görünüşü ile değil oyunculuğuyla da hayranlığımı kazandı 👌🏻👏🏻 İnsanların kendisine neden daha fazla aksiyon dizisi çekmesini söylediklerini anlıyor insan izlerken, aksiyon - dövüş sahneleri çok çok estetikti.

Puanımdan da anlayabileceğimiz üzere dizide güzel olan tek şey JCW değildi. Hepsinden önce dizinin konusu ve hikayenin işleniş biçimi, her duyguyu tadında işlemeleri (romantik kısımlar da buna dahil), olayların seyri çok çok başarılıydı. Bana her şeyiyle çok farklı geldi Healer. Her karakterin bir derinliği ve kendi yolları vardı. Ana karakteri destekleme dışında işlevi olmayan, boşluk doldurma işlevinde olan karakter hiç yoktu diyebilirim. Kısaca dolu dolu bir karakterler listemiz vardı. Olayın gizem - entrika kısmı genel hikayeye daha hakimdi ama bununla boğmamaları, diğer unsurlarla (romantizm, aksiyon, komedi, dram, gerilim, politika...) harmanlamaları diziye level atlattırmıştı.

Başrol kadın oyuncu Park Min Young enerjisiyle, sevimliliğiyle ve atikliğiyle karakter için en doğru seçim olmuş diyebilirim. Karaktere ilk sahnesinden itibaren ısınmama sebep olmuş olabilir hatta. Hatta bunu tüm cast in de söyleyebilirim. Eğreti duran bir karakter bile yoktu. Ama belirtmeden edemeyeceğim dizinin adını doğru söyleyebilen bir karakter de yoktu (hillaa) 😄

Dizinin kilit karakteri Moon Ho, bazı noktalarda aldığı kararlar ile bence hikâyede zorlamalara sebep olsa da tüm hikaye boyunca duruşuna bayıldım, aynı şekilde gizemli 'Ajumma' karakteri de çok beklenmedik ve keyifli bir karakterdi.

O kadar yoğun ve meşgul bir hikaye vardı ki, son bölüm bir tık eksik geldi. 'Eh, artık yetiştiği kadar' gibiydi. Yine de genel olarak tatmin ediciydi.

Yorumumu Healer'ın kısaca sıkılmadan izleyebileceğiniz, zekice kurgulanan bir hikaye olduğunu ve izlemeyenlere şiddetle tavsiye ettiğimi belirterek burada sonlandırıyorum.

Görüşmek Üzere.

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *