Dizi Yorumu || My Absolute Boyfriend

Adı: My Absolute Boyfriend | Romantic Comedy King | 절대 그이
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik
Bölüm Sayısı: 36
Yılı: 2018 – 2019
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Yeo Jin-Goo, Minah, Hong Jong-Hyun
Konusu:
Dizi, aşktan aldığı büyük bir yaradan sonra kalbinin kapılarını herkese kapatan bir kadının (Minah) etrafında dönmektedir. Bir şekilde, mükemmel bir erkek arkadaş olması için programlanan insan görünümlü bir android robot (Yeo Jin-Goo) edinir.
Yeo Jin-Goo dizide android bir robot Young-Goo karakterini canlandırmaktadır. Mükemmel bir erkek arkadaş olması için programlanmıştır.
Minah dizide bir özel efektler makyaj sanatçısı olan Eom Da-Da karakterini canlandırmaktadır. Aşk konusunda kalbi kırıktır ve tekrar birine aşık olup incinmek istememektedir.
Hong Jong-Hyun dizide popüler bir oyuncu olan Ma Wang-Joon karakterini canlandırmaktadır. Da-Da'nın (Minah) eski erkek arkadaşıdır.
Dizi, Japon Yuu Watase tarafından kaleme alınan "Absolute Boyfriend" ("Zettai Kareshi") adlı bir mangadan uyarlamadır. Ayrıca manga 2008 yılında Japonlar tarafından diziye uyarlanmıştır.
(guneykoresineması.com)

PUANIM: 7/10

Çok çok dengeli bir romantik komedisi olarak başlayan MAB, son bölümlerinde dram dizisi izlemişçesine ağlattı beni. Hadi ben koyu Yeo Jin Goo hayranıyım ondan her sahnede etkilendim diyelim ama gerçekten de hüzün havası yapışıp kaldı diziye son bölümlerde. Gülümserken bile yarı yarıya bir mutsuzluk hakimdi sanki sahnelere. Final bölümüyle de zaten mutlu mutsuz her sahnesini ağlayarak izledim (bu okurken, izlerken şap diye ağlama özelliğimi hafifletmeye odaklanmam gerek sanırım :D) Dizinin konusu; çokça ünlü olan oyuncu sevgilisinden henüz ayrılan bir makyaj sanatçısı kızımızın eline mükemmel bir erkek arkadaş olmaya programlanmış bir robotun 'yanlışlıkla' geçmesiydi. Robot olarak 09 oldukça eğlenceliydi. Abartılı romantizmi, insani zaaflardan yoksunluğu vs. çok iyi işlenmişti. Açıkçası kadın oyuncumuzun oyunculuğu yer yer sallansa da (ki kendisi idol-aktörmüş bu yüzden görmezden gelinebilir) genel olarak Dada rolünün altından kalkmış diyebilirim. Aşk üçgeni işlenen hikayelerde muhakkak, ne olursa olsun, istisnasız başrol erkeği seçtiğim için burada da tarafım rakibi insan (hem de çok iyi canlandırılmış bir insan) kendisi ise robot da olsa 09'du 😄. İkinci erkek karakter So I Married With The Anti-fan'deki erkek karakterle paralel gibiydi, klasik Koreli ünlü sorunları vs. 😄 Hikayede eksik ve tutarsız birçok şey vardı ama kalkıp mantık hataları için kötü yorum yapmayacağım çünkü tam bir gerçeklik beklentim yoktu zaten diziden. Kaldı ki temel de vermek istediği mesaj 'sevgi en umutsuz şeyleri bile mucizevi bir şekilde değiştirir' olduğu için bu doğrultudaki mantıksızlıkları görmezden gelebilirim. Keşke daha iyi işlenseydi dediğim tek karakter, 09'dan bile daha çok ilgimi çeken acımasız ve duygusuz Diana karakteriydi. Çok marjinal, şık ve izlemesi keyifliydi ama resmen geçiştirildi... İzleyenler bilir, son derece şaibeli final sahnesiyle de seyirciyi tam ikiye bölmüşler, bunu da sevdim. Tabii ki de iflah olmaz bir romantik olduğum için tarafım belli...

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *