Kitap Yorumu || İskoç Savaşçı (Campbell Trilogy # 1) - Monica McCarty

Herkese merhabalar :)) Bugün en sevdiğim historical yazarı olan Monica McCarty 'nin çevrilen yeni serisinin ilk kitabı olan İskoç Savaşçı'yı yorumlayacağım ama önce hemen bir konusuna göz atalım:


İskoç Savaşçı - İskoçya’nın en güçlü klanının en meşhur savaşçısı Jamie Campbell, İskoç topraklarındaki diğer klanların kanunsuzlarına ve zorbalarına karşı koymak için gereken her şeyi yapmaya hazırdır. Adaleti sağlamak, hayatta kendine biçtiği roldür ve bazen bunu yapmanın yolu, başka klanlarla güç birliğine gitmenin önünü açacak evliliklerden geçer. Öte yandan Campbell soyadına kendini bildi bileli düşman olan Caitrina Lamont, söz konusu güç birliği için Jamie Campbell tarafından eş olarak seçilmiştir. Tabii Jamie’nin her şeyden önce Caitrina’yı bu evliliğe ikna etmesi gerekir. Onu ikna etmeye çalışırken görev aşkıyla Caitrina’ya karşı duymaya başladığı tutku arasında kalan Jamie için zor günler başlamıştır.

Yorumum: 🔥🔥🔥🔥 8/10

Kitabın yorumuna başlamadan belirteyim: Yazarın betimlemelerine BAYILIYORUM. Sıkmadan, tam yerinde tüm ayrıntıları veriyor ve bu sayede her şey gözümüzde resmedilebiliyor.
Kapak görselindeki ikili çok güzel ne bizi kısıtlıyor ne de olayı canlandırmamızda yardım konusunda eksik kalıyorlar.😍 Ama yazı fontu çok amatörce olmuş. Hiç beğenmedim. 😑 Bunun dışında söyleyeceğim: Biri İskoç mu dedi?😍 Akan sular durur benim için😂 Normal kitaplardaki erkeklerden ayrılır İskoç romanlarının savaşçı erkek karakterleri. Daha tutkulu, güçlü, sahiplenici birer aşık olurlar. Sevmemek imkansız olur hani 😉

Normalde historical romance türünde başta genel bir tarihi bilgi kısmı olur ve sıkılırsınız ama bu kitapta direkt olaylı bir başlangıç vardı ve de hem komik hem de aşırı eğlenceliydi. Çeviri ve iç tasarım çok güzeldi. Bunun için Nemesis Kitap'ı tebrik ediyorum.

İlk 100 sayfa izlenimi: Benim gibi bu türün romanlarının müdavimiyseniz, olaylar bu türün doğası gereği fazla tahmin edilebilir geliyordu. Yine de yazarın önceden okuduğum kitaplarında da olduğu gibi yine birbirinden çok farklı bir cast oluşturulmuş. Ayrıca olaylar da tarihi bilgi boğmadan verilmiş ve bu insanın adaptasyonunu bozmuyor ama aynı şekilde duygular fazla ilk görüşte aşk modunda mıydı sanki?? 😻

Ana erkek karakterimiz Jamie çok komik, tatlı ve bir İskoç savaşçıdan beklenmeyecek şekilde romantik bir adam olsa da kadın karakter Caitri'nin masumiyet tripleri boğdu ayrıca ilk intibası çok sığ bir karakter olduğu yönündeydi. Sadece aşırı güzel, masum, bıcırık bir hatun gibi tanıttı bize kendini. 🕴💃 Bu kitapta da Meg adında bir karakter olması çok hoştu. (Zira bundan bir önce okuduğum kitap olan Bin Parça Sen 'in ana karakterinin adı da Meg idi :)) Tüm bunlarla birlikte baştan itibaren akıcı ve meraklandırıcı bir romance kitabıydı diyebilirim.

İlk 100 sayfadan sonra ise Caitri 'yi güçlü ve mantıklı bir kadın olarak görüyoruz ki bu da benim için karakterin sempatik bir hâle gelmesidir. (Yine saçma düşünceleri ile hem beni hem de Jamie 'yi yorduğu yerler vardı tabiki ama çok da rahatsız etmedi.) Bu kısımda yaşanan olaylar üzücü -ki ben duygusal bir okur olduğum için iki kat üzücü- ve açıkçası tahmin edilemezdi. Yazar çok iyi iş çıkarmış diyebilirim. Ama Jamie 'nin gereksiz yerlerde tatlım demeleri gına getirdi.😐 (Yine de kendini fazlasıyla sevdirdi müthüş Jamie Campbell)
Olaylar kitabın yarısından sonra okuru sarıp, duygu karmaşası yaşattırıyordu. Zaten historical romance türünde en sevdiğim millettir bu İskoçlar, üstüne kurgu çok başarılı, karakterler de aşırı sevimli olunca kitabı elimden bırakmadım desem doğrudur. 😂

Tüm bunları göz önünde bulundurunca kitap elbette ki önerebileceğm ve 10 üzerinden 8 puan vereceğim bir kitaptı 🤓

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *