Kitap Alışverişi - 8

Evet arkadaşlar herkese merhaba bugün bloggerınız Bir Hayalperestin önceden yapmış olsa da elimde uzun zamandır bekleyen bir kitap alışverişi yazısını okuyacaksınız :))

Sevgili yardımcım Bofur tabiki de bu alışveriş yazımda da konu mankenliği yapacaktır ;)) -onu özleyenler için bol bol poz verdi tatlı şey-

Evet bunlar kitap alışverişinden ziyade kitap avı yaparak elde ettiğim ganimetler diyebiliriz. Çünkü yine bu kitapları da kitapçılardan değil anormal araştırmalar sonucu farklı yerlerden birinci el olarak %75 indirimle aldım genel olarak :)) -aşırı özendiniz dimii ;))-

Yine farketmişsinizdir ki en sevdiğim serinin son kitabı olan Tatlı Cazibe hariç hepsi historical (tarihi) türünde, çünkü ilginç bir şekilde aşırı merak sardım bu türe karşı :)) (ayrıca çoğu Aspendos un)

Hadi şimdi kitapları bu vesileyle tanıtım yazısı yapayım sizlere ben:))



Go! Kitap' ın Tatlı Cazibe siyle başlayalım işe zaten bu kitabın yorumunu en kısa zamanda yayınlayacağım elimde bekliyor ama söylemeden edemeyeceğim, aşırı sevdiğim bu seriden severek ayrıldım gerçekten :))
Neyse yorumlamada bol bol konuşuruz  ;) Tanıtıma geçiyorum:

Kötü çocuk Kaidan Rowe hayatta istediği her şeye sahiptir: şan, şöhret, yetenek… Ve tabii güzel kızlar. Ama kızları baştan çıkarıp günaha teşvik etmek onun görevinin bir parçasıdır. Çünkü o, İblis Düklere hizmet etmekle görevli bir Nefildir ve Düklere karşı gelmek, ölmek demektir. Neyse ki Kaidan işini severek ve çok iyi yapar. Ta ki tatlı, cesur ve de iyi kalpli Anna Whitt ile tanışana dek. İblisleri yeryüzünden temizlemeye kararlı bir Nefil olan Anna, iyi ile kötünün savaşına öncülük ederken Kaidan'ı da hiç tatmadığı duygularla yüzleşeceği bir başka savaşın içine çekecektir. 

Tatlı Şeytan serisinin dördüncü ve son kitabında olaylar bu kez gizemli yakışıklı Kaidan Rowe'un ağzından anlatılırken, okurlar onun o soğuk ve kendinden emin görüntüsünün altındaki kırılgan âşığı tanıma fırsatı yakalayacaklar.

Baskı Tarihi: Mayıs 2016
Sayfa Sayısı: 565
Orjinal Adı: Sweet Temptation
Çeviri: Bilge Turan
Yayınevi: Go
Kitabın Türü: Roman


Sıra geldi Arunas Yayıncılığı tanımama sebep olan Karşı Konulmaz Aşk' a:)) Bu kitabı da okudum fakat yorumu henüz hazır değil :(( Kapağıyla dikkatimi taa aylar önce çekmişti internette. Birden indirimli haliyle karşıma çıkınca dükkanda hemen aldım:)) Neyse tanıtımına geçeyim:

“Benin metresim olmaman için bir sebep yok.”

“Sahip olduğun tüm saygınlığı yitirmene yetecek kadar uzun bir süredir birlikteyiz. Şöhretini, tabi eğer bir şöhretin vardıysa, yitirmiş durumdasın.”

Eliza’nın yüzüne bir telaş ifadesi yayıldı. Fakat tüm söylediği, “Senin kadının olabilecek özelliklere sahip miyim bilmiyorum. Bir erkekle beraber olmayalı yıllar oldu ve ayrıca suratım çillerle kaplı.”

Lord Hartwood sesini sertleştirdi. “Lekesi olsun olmasın bir metrese ihtiyacım var.” Nefes alarak, son aşağılamasını yapmaya hazırlanırken, ses tonunun yumuşamasını sağladı. “Korkmayın Bayan Farrel. Canınızı çok acıtacağım fakat hizmetleriniz karşılıksız kalmayacak. Kalpsiz olabilirim, ama cüzdanım kabarıktır.”

Lord Hartwood’un sözlerini hazmetmeye çalışırken, Eliza’nın çilleri, giderek solan yüzünde çok daha net belli oluyorlardı. Lord Hartwood Eliza’ya yaklaştı ve parmaklarını yavaşça kadının omuzlarında gezdirmeye başladı ardından adamın parmakları, kadının elbisesinin yakasından aşağıya, göğüs çatalına doğru yumuşak bir şekilde indi. Eliza’nın alev alev yanan pembe kulağına fısıldamak için eğilerek, “Şimdi söyleyin bakalım Bayan Farrell, benim metresim olacak mısınız?”

 Baskı Tarihi: Nisan 2011
Sayfa Sayısı: 400
Orijinal Adı: Lord Lightning
Çeviri: Pervin Salman
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Kitabın Türü: Roman, Aşk, Edebiyat



Evet sıra geldi seri olduğunu bilmeden aldığım -yazarlarının aynı olduğunu da farkedemedim galiba *_* - Aspendos Yayınevinin iki kitabına geldi. Ben bunlardan Masum Yalan ı okudum ama maalesef o da yorum bekliyor -hayalperestiniz bu aralar tükenmişlik sendromunda galiba-. Ama Bataklık Meleği kitabı bir süredir internette hep önüme çıkıyordu ve sonunda uygun fiyatı görünce yine onu da dayanamayıp aldım :)) Hadi Tanıtıma:

1-Masum Yalan

Leydi Grace Warren, babası onu ahlaksız bir adam olan Lord Fentington'a sattığında, kendisini sefil bir hayattan kurtarmak için esaslı bir hamle yapması gerektiğini biliyordu. Viktorya dönemi İngiltere'sinde bir kadını değerli kılan tek bir özelliği vardı: iffeti. İffeti olmadığı takdirde, onu ne Fentington ne de başka bir adam isteyecekti. Fakat en azından özgür olacaktı. Artık sıra o önemli geceyi yaşayabileceği bir adam bulmaktaydı; ona sorular sormayacak, başka isteklerde bulunmayacak bir adam... Çünkü her şeyini riske atmaya hazırlanan bir kadın için, bu görevi vereceği adam herhangi bir adam olamazdı.  

Raeborn Dükü Vincent Germaine iki karısını da doğumda kaybettikten sonra bir daha asla evlenmeyeceğine dair yemin etmiştir. Bir vârise sahip olabilmesi için kaybedilen hayatlar nedeniyle suçluluk duygusu ve acı içinde yaşarken, ihtiyaçlarını artık yalnızca Londra'nın en tedbirli cariyeleriyle karşılamaktadır. Fakat büyüleyici bir yabancıyla geçirdiği tutkulu bir gecenin başka bir hayatı daha riske atmış olabileceğini öğrendiğinde Vincent, hiçbir şeyden şüphelenmeyen o kadını bulmak için yola koyulur ve karşısında eşsiz bir cesareti ve güzelliği olan güçlü bir kadın bulur. Peki, tüm zorluklara rağmen, çaresizlikleri tarafından bir araya getirilen bu iki yabancı gerçek aşkı bulabilecek mi?

Baskı Tarihi: Eylül 2014
Sayfa Sayısı: 336
Orijinal Adı: Intimate Deception
Çeviri: Merve Altıparmak
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Kitabın Türü: Roman, Edebiyat

2- Bataklık Meleği

"Öfkesinin altında, olanlara ne kadar sinirlendiğini odadaki herkes anlayana dek, yapmak istediği şey açıktı. Belli ki Hannah’ı kolundan tuttuğu gibi odadan çıkarmak istiyordu. Onun daha ileri gitmesini engellemek için umutsuzca bir istek duyuyordu. Hannah’ın birbirlerinden ne kadar farklı olduğunu kanıtlamak için kendini sattığını biliyor ve bunu engellemek istiyordu."

Gizli Bir Skandal
Hannah Bartlett, masumiyeti babasının evlerine çağırdığı bir rahip tarafından çalındığında ve evinden uzaklaştırıldığında henüz on beş yaşındaydı. Tek başına kaldığı sokaklarda hayatta kalabilmek için asla hayal edemeyeceği bir hayatın içine girdi. Şimdiyse, Madam Genevieve -Londra’nın en ünlü genel evinin sahibesi- olarak genç kızları sokaklardan ve kötü kaderlerinden korumak için hayatını adamaya hazır…

Beklenmedik Bir Cazibe
Papaz Rafe Waterford, katıldığı bir parti sırasında karşılaştığı Hannah’ın güzelliğinden anında etkilenir. Hannah, Rafe’in tüm ısrarlarına rağmen onunla birlikte olmayı reddetmektedir. Çünkü, Rafe bir papazdır ve Hannah'la yaşadıkları tutkulu ve büyüleyici o aşkı unutmamakta ısrarcıdır.

Baskı Tarihi: Temmuz 2015 
Sayfa Sayısı: 352 
Orijinal Adı: Intimate Surrender 
Çeviri: Ecem Kodak 
Yayınevi: Aspendos Yayınları 
Kitabın Türü: Roman, Aşk, Edebiyat



Geldik son ikiye. Bu kitaplarda yine Aspendos' un ama yalan yok bu kitaplara sadece şans vermek istedim. Yani çok da beğenip, isteyerek almadım birisi çok nadir okuduğum bir tür (Yüreğini Aç) ve diğeri de konusundan çok da emin olamadığım bir historical (Arzu Şövalyesi). Ama yine de hem fiyat olarak çok uygunlardı hem de her kitaba bir şans vermek gerekir değil mi???

1- Yüreğini Aç

Çoğu insan mutlu olmak için ihtiyacı olan her şeye sahiptir. 

Özgür ruhlu Skyla Plinka, her hareketi önceden tahmin edilebilir kocası Thomas ile çocukluğundan beri aradığı aşkı ve istikrarı bulur. Yeni bir aile kurup eş ve anne rolünü üstlendikten sonra Wisconsin`deki kırsal hayat tatmin edici olsa da Skyla, yerinde duramama hissinin önüne geçemiyordur. Derken adı çıkmış kitapçı Mistik Kitaplar`da çalışan falcı Madam Picard ve hayatındaki tek amacı, mevcut beş çocuğunu bile idare edemezken on iki çocuk sahibi olmak olan yeni komşusu Roxanne, Skyla`nın hayatına girer.  

Ailesinin karşı çıkmasına ve her şeye müdahale eden kayınvalidesi Audrey`nin şaşkınlığına rağmen Skyla, Roxanne ile arkadaş olup kitapçıda çalışmaya başlar ve böylece hayatı tahmin ettiğinden daha dolu ama bir o kadar da karmaşık bir hâl alır. Skyla yavaşça bağımsızlığını, kendine güvenini yeniden keşfetmeye başlar.  

Karen McQuestion`ın kaleminden Yüreğini Aç, okuduktan çok sonra bile uzun süre aklınızdan çıkmayacak son derece hayat dolu ve bir o kadar buruk bir öykü.

Baskı Tarihi: Haziran 2013 
Sayfa Sayısı: 287 
Orijinal Adı: A Scattered Life 
Çeviri: Feride Ceyda Erdemli 
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık 
Kitabın Türü: Roman, Aşk, Edebiyat

2- Arzu Şövalyesi

Savaşta korkusuz

William FitzAlan, pelerinindeki kanlar daha kurumadan, kralın kendisine verdiği stratejik sınır bölgelerini almak için geri döner. Kendisini kalenin kapılarında başka bir ödül daha beklemektedir: Güzel Leydi Catherine Rayburn.  

Yatakta nazik

Catherine, krala casusluk yapmak için her şeyi tehlikeye atar. Ancak karşılığında topraklarından cayması istenir ve tek bir tercih hakkı sunulur: FitzAlan'la evlenmek ya da Kule'ye kapatılmak. Catherine, yeni kocasının vücuduna sahip olmasına izin verirken, sırlarını kendine saklamaya devam eder ve kalbini ona asla vermez.   

Tutku ateşli bir hâl almaya ve tehlike etraflarını kuşatmaya başladıkça, Catherine ve William'ın evliliklerini, topraklarını ve hayatlarını kurtarmak için birbirilerine güvenmeyi öğrenmeleri gerekir.

Baskı Tarihi: Mayıs 2013 
Sayfa Sayısı: 400 
Orijinal Adı: Knight Of Desire 
Çeviri: Özge Özdemir 
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık 
Kitabın Türü: Roman, Aşk, Edebiyat


Eveettt değerli okurlar, bu kitap alışverişi ve tanıtımı yazımızın sonuna geldik. Ben gerçekten de çok mutlu olarak ve severek aldım bu kitapları yine de ve ilk fırsatta yorumlarını sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim.
Sevgili Bofur cuğuma da buradan sevgilerimi yolluyorum ;)) Onun o müthiş fotoğraflarıyla yazım daha bir güzelleşti diyor ve yazımı şimdilik sonlandırıyorum.

Siz bu aralar hangi kitapları aldınız bakalım??






Bugün de hayatınızda bol bol hayaller ve kitaplar olması dileğiyle...


!!!Bu yazıyı "Bir Hayalperestin Kütüphanesi" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, iznim olmadan alınmış, ÇALINMIŞTIR!!!


Yorumlar

  1. Merhabalar. Yeni bir forum sitesi açtım. Amaç ; üyelerimizin site ve sosyal medya tanıtımı yapmalarını sağlamak ve sitelerinde yayınladıkları yeni yazıları forumda üyelerimize bildirerek okuyucu kazanmasını sağlamak. Bu gruba sizi de davet ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

- Arkadaşlar yorumsuz bırakmayın lütfen; ama kaba ve rahatsız edici kelimeler ve konularda da yorum yazmayın !
-Yorumlarınıza en kısa zamanda hep cevap vermeye çalışacağım :)

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *